3 miljoen euro steun voor lokale radio's en regionale televisiezenders

Minister van media Benjamin Dalle (CD&V) heeft 3 miljoen euro uitgetrokken voor de lokale radio's en regionale televisiezenders. Daarmee probeert hij een deel van de gemiste advertentie-inkomsten door de coronacrisis bij de zenders te compenseren. 

De Vlaamse regering keert meer dan drie miljoen euro steun uit voor lokale radio’s en regionale televisiezenders. De 117 lokale radio's krijgen elk 1.250 euro. Daar zijn ze bij stadsradio Halle enorm blij mee, zegt initiatiefnemer André Segers: "Elke cent die we krijgen is welkom, we kunnen dat zeer goed gebruiken. Want de kosten blijven natuurlijk, we hebben ons internet, onze huur en elektriciteit die we moeten betalen. En dat terwijl er praktisch geen inkomsten zijn. Dus fijn dat we wat steun krijgen van de minister."

In coronatijden gaan mensen op zoek naar nieuws van dichtbij, en dat brengen lokale radio's

Minister Dalle bezocht vanochtend Stadsradio Halle om deze beslissing aan te kondigen. "Ik vind het belangrijk om deze mediaspelers te steunen", zegt Dalle. "Zeker in deze coronatijden is aangetoond dat mensen op zoek gaan naar nieuws van dichtbij, en dat is wat lokale en regionale radio's ook doen; het nieuws brengen dat het nationale nieuws niet haalt, maar wat voor mensen in een bepaalde regio heel relevant is."

Het is de eerste keer dat de Vlaamse regering middelen uittrekt voor de lokale radiozenders: "Vlaanderen kent een sterke traditie op het vlak van lokale radio’s. Radio zit in het bloed van de Vlamingen en heeft een mooie toekomst", aldus nog de minister.

Meest gelezen