Lerares uit Tielt is 1 van de 7 Vlaamse leerkrachten in commissie “Beter onderwijs”: “Ik ben heel fier”

Charlotte Luyssen, een lerares in de school voor buitengewoon onderwijs De Vlinder in Tielt, is 1 van de 7 Vlaamse leerkrachten die gekozen zijn voor de commissie "Beter onderwijs". Dat is een werkgroep die minister Ben Weyts (N-VA) advies moet geven over hoe ons onderwijs beter kan. 

De leerkrachten die na moeten denken over het verbeteren van het onderwijs doen dat samen met 7 onderwijsexperten. Charlotte Luyssen is als enige West-Vlaamse gekozen uit bijna 1.000 kandidaten. “Ik ben er heel fier op. Toen ik het telefoontje kreeg, was ik er 2 dagen ondersteboven van. Ik stelde me kandidaat in een opwelling, dus ik had het niet echt verwacht.”

Buitengewoon onderwijs

Luyssen geeft les in het buitengewoon onderwijs. Ze vindt dat kinderen daar soms te laat terechtkomen. “Kinderen komen door het M-decreet nu soms veel later in het buitengewoon onderwijs terecht. Dat is een gemiste kans. Voor sommige kinderen komt de hulp te laat. De afstemming tussen het gewoon onderwijs en het buitengewoon onderwijs kan volgens mij veel beter.”

Meest gelezen