Basisschool Sint-Pieters-Leeuw gaat tijdelijk dicht omdat verschillende leerkrachten besmet zijn met corona

In Sint-Pieters-Leeuw gaat de Vrije basisschool Sint-Lutgardis voor vijf dagen dicht omdat verschillende leerkrachten besmet zijn met het coronavirus. In de school zitten 350 leerlingen.

In de basisschool Sint-Lutgardis in Sint-Pieters-Leeuw vielen de voorbije dagen verschillende leerkrachten uit door ziekte. Hoeveel leerkrachten er besmet geraakten door het coronavirus, is niet bekend gemaakt. Vandaag is beslist om de school te sluiten gedurende vijf dagen. “Nadien zou het besmettingsrisico geweken moeten zijn”, zegt directeur Veerle Cannoot. “De beslissing om te sluiten werd genomen in samenspraak met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) en de algemene directie."

In coronatijden is het sowieso al zwaarder om voor de klas te staan

De school wil met deze maatregel voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. "En op deze manier blijft het ook werkbaar voor mijn leerkrachten", vertelt de directeur. "Het personeelsgebrek beïnvloedt natuurlijk ook de praktische werking op school. Ik wil voorkomen dat mijn mensen er binnen enkele weken door zitten omdat ze nu dubbel zo hard moeten werken. In coronatijden is het nu al zwaarder dan andere schooljaren om voor de klas te staan.”

De leerlingen die vanaf morgen thuis zitten, zullen wel moeten werken. “We hebben de kinderen en de ouders wel de boodschap gegeven dat dit geen vakantie is. De kinderen kregen werkjes mee naar huis.”

Meest gelezen