Beloning voor leerlingen uit Asse die met de fiets of te voet naar school komen: "Als het regent wordt de beloning nog groter"

In de 12 scholen in Asse worden alle leerlingen die met de fiets of te voet naar school komen, geregistreerd. Die leerlingen kunnen dan punten verzamelen waarmee ze iets kunnen kopen. De gemeente hoopt dat er op die manier minder autoverkeer is waardoor de schoolomgeving ook veiliger wordt. 

In Asse krijgen alle leerlingen die met de fiets of te voet naar school komen een chip. Die chip kunnen ze aan hun boekentas of fiets hangen en die wordt gescand als ze op school toekomen. De leerlingen kunnen hiermee punten verzamelen. Die punten komen dan op een Koning Fiets-betaalkaart waarmee ze iets kunnen kopen tijdens evenementen van de school of de gemeente.

Minder auto's aan de school

Zowel het gemeentebestuur van Asse als de provincie Vlaams-Brabant werken mee aan dit fietsstimulatiesysteem. Het is niet alleen beter voor het milieu, het is ook een manier om de schoolomgevingen veiliger te maken. De gemeente vraagt dan ook aan de ouders om kinderen niet met de auto naar school te brengen. En om er voor te zorgen dat kinderen hun fiets ook nemen tijdens de winter of als het regent, verdienen ze op minder mooie dagen meer punten. 

Meest gelezen