Binnenspeeltuin Legenturia in Zaventem sluit deuren definitief door corona: "Economisch niet leefbaar meer"

Binnenspeeltuin Legenturia in de Weiveldlaan in Zaventem moet dan toch de deuren sluiten. De coronacrisis heeft hen de das omgedaan. Dit weekend kunnen kinderen er nog voor een laatste keer spelen.

Binnenspeelplein Legenturia moet noodgedwongen de boeken dichtdoen. Na een faillissement eerder dit jaar waarbij uitbater Joachim De Munck met enkele vennoten z'n eigen bedrijf terug kon kopen, heeft de coronacrisis de doodsteek gegeven. "Februari en maart zijn normaal de beste maanden voor de binnenspeeltuin, met de paasvakantie als uitsmijter, maar toen de lockdown er kwam vielen onze topmaanden én de paasvakantie plotseling volledig in het water”, zegt De Munck.

We draaiden nog maar een derde van de normale omzet

Op 12 oktober gaan de deuren onherroepelijk dicht: “We willen vooral de ruim 500.000 bezoekers bedanken die ons de afgelopen vijf mooie jaren gekozen hebben als locatie voor een middag vol plezier en shows." vertelt De Munck. "Maar door de coronacrisis is het economisch niet meer leefbaar geworden. We draaiden nog maar een derde van de normale omzet. Normaal zijn dat zo'n 35 à 40 feestjes in een weekend, nu waren er dat nog maar een twaalftal. En daar kunnen we al onze kosten niet mee betalen."

Dit weekend kan je Legenturia voor een allerlaatste keer bezoeken tussen 10.30 en 18.30 uur. Door de coronamaatregelen kunnen er maar 300 personen toegelaten worden. De Munck zelf gaat als goochelaar kapitein Coda opnieuw privéfeestjes aan huis doen.

Meest gelezen