Cannabisplantage ontdekt bij bluswerken in Hekelgem

In Hekelgem is bij het blussen van een brand een cannabisplantage ontdekt. De hulpdiensten vonden op de zolderverdieping van een woning 400 cannabisplanten.   

De brand ontstond in een woning aan de Brusselbaan in Hekelgem. Het vuur werd opgemerkt door een buurvrouw. Op dat ogenblik sloegen de vlammen al door het dak en er was ook veel rookontwikkeling.  Er raakte niemand gewond, want de bewoners waren gelukkig niet thuis.  De brandweerzones Vlaams-Brabant West en Zuid Oost-Vlaanderen kwamen ter plaatse en hadden het vuur snel onder controle. 

Cannabisplantage op zolderverdieping

Het vuur ontstond wellicht in een bergruimte op de eerste verdieping van de woning. De vlammen verspreidden zich snel naar boven en sloegen uiteindelijk door het dak. Op de zolderverdieping vonden de hulpdiensten een cannabisplantage met 400 planten. Vermoedelijk is er geknoeid met de elektriciteit en is de brand zo ontstaan. De bewoner werd gearresteerd.  De politiezone TARL voert het onderzoek.

Meest gelezen