Carnavalstoet in Diest geannuleerd

De carnavalsstoet in Diest zal ook in 2021 niet plaatsvinden. Dat heeft de organiserende carnavalsvereniging Gilde van Tielebuis samen met de veiligheidscel van de stad beslist. Het is onmogelijk om een dergelijk evenement coronaproof te laten doorgaan.

De carnavalsvereniging Gilde van Tielebuis heeft na overleg met de veiligheidscel van de stad Diest besloten om alle activiteiten van het seizoen 2020-2021 af te gelasten. "Dat betekent dat niet alleen de carnavalsstoet geschrapt wordt, maar dat ook alle andere activiteiten niet plaatsvinden", zegt Rudi Boon van de Gilde van Tielebuis.  "Zo zal er ook geen prinsenverkiezing georganiseerd worden en geen kindercarnaval", vertelt Rudi met pijn in het hart. Want ook bij het begin van de lockdown moest de carnavalsstoet van 2020 al geschrapt worden.

Viering 50 jaar Gilde van Tielebuis uitgesteld

"Volgend jaar zou de Gilde van Tielebuis 50 jaar bestaan en dat zou uiteraard gevierd worden, maar die festiviteiten worden dus met een jaar uitgesteld", voegt Rudi Boon er nog aan toe.  "Dat komt heel hard aan bij onze carnavalvereniging, maar de veiligheid en de gezondheid van iedereen komt nu op de eerste plaats. En daarom was het uitstel van alle activiteiten de enig juiste beslissing", besluit Rudi Boon van de Gilde van Tielebuis.

Meest gelezen