Hulpverlener Elien keert terug naar "monster van corona" nu haar COVID-afdeling heropent: "Je bent nooit klaar"

Elien Deneut is normaal vroedvrouw bij AZ Jan Portaels in Vilvoorde, maar tijdens de eerste golf was ze opgevorderd voor de COVID-afdeling. Linde Merckpoel van Studio Brussel zocht haar toen op om "het monster corona" concreter te maken, zodat we weten waartegen we allemaal samen vechten. Nu die afdeling in haar ziekenhuis voor de tweede keer opengaat, heeft ze zich als vrijwilliger opgegeven om opnieuw te helpen. "Je bent er nooit klaar voor als mensen sterven, maar je weet dat het op je afkomt."

Nadat Elien enkele maanden weer aan de slag is geweest op haar vaste afdeling als vroedvrouw, staat ze sinds vandaag opnieuw op de COVID-afdeling. "Ik heb me opgegeven als vrijwilliger", vertelt ze in onderstaande video.

Vandaag ontvangt haar afdeling de eerste 8 COVID-patiënten. "We zijn goed voorbereid", zegt ze daarover. "We hebben ruimte voor 30 patiënten." Ze toont aan Linde hoe ze zich gaan beschermen en welke maatregelen ze nemen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt onder de hulpverleners.

Linde vraagt haar of ze voorbereid is op het feit dat er op haar afdeling wellicht weer mensen gaan sterven. "Je bent daar nooit klaar voor, maar je weet dat dit op je af gaat komen."

Bekijk hieronder de hele video:

Meest gelezen