Video player inladen...

Extra politiecontroles in Ninove door sluiting Brusselse cafés: "Iedereen moét zich gedragen"

Omdat de cafés en bars in Brussel gesloten zijn door het stijgende aantal coronabesmettingen, gaat de stad Ninove extra politiecontroles inzetten. De stad ligt aan de rand van Brussel en is bezorgd dat Brusselse cafégangers nu naar Ninove zullen afzakken.

Ninove gaat het verloop van eventuele Brusselse cafégangers goed in het oog houden. De stad zal vanaf morgen extra politie inzetten om te controleren in de cafés of de maatregelen goed nageleefd worden. Want mensen verbieden om de stad binnen te gaan, kan natuurlijk niet: "Je kan niet vermijden dat mensen afzakken vanuit het Brusselse", zegt burgemeester Tania De Jonghe (Open VLD). "Zoiets zou ik ook niet aanvaarden. Iedereen blijft welkom in onze stad, maar je moet je gedragen en de maatregelen goed naleven."

Als je niet controleert dan geef je iedereen de vrijheid om de maatregelen te overtreden
Burgemeester Tania De Jonghe (Open Vld)

Extra politiecontroles

De burgemeester wil dat er nu nóg meer controle is en nog meer discipline in het handhaven van de coronamaatregelen."De lockdown die in Brussel is ingezet heeft gevolgen voor onze stad en de andere steden en gemeenten die rond Brussel liggen. Daarom hebben we de nodige afspraken gemaakt met de politie", zegt burgemeester De Jonghe. "Niet alleen de verstrenging vanuit de regering is belangrijk, maar er kan gemakkelijk gependeld worden vanuit Brussel en wij vermoeden dan ook dat er meer mensen van daar naar onze stad zullen afzakken. De extra controles zijn dan ook nodig."

De stad hanteert de coronamaatregelen zoals het moet, zegt de burgemeester: "Wij communiceren altijd met de horecazaken over nieuwe maatregelen. De politie doet dan een ronde om te zien of alles goed nageleefd wordt, zoals bijvoorbeeld het maximum van 4 personen aan iedere tafel."

De burgemeester benadrukt dat de horecazaken in Ninove de maatregelen altijd goed naleven. Er zouden tot nu toe bijna geen overtredingen geweest zijn.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...
Video player inladen...

Meest gelezen