AFP or licensors

Facebook verbiedt politieke advertenties na sluiting kiesbureaus

Facebook gaat na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 3 november tijdelijk geen advertenties met politieke inhoud in de VS toelaten. Het wil zo "verwarring en misbruik" op sociale media voorkomen, aldus Facebook.

Het sociale mediaplatform maakte niet bekend hoe lang het verbod zou gelden. Het onlinenetwerk is erg bezorgd dat een kandidaat zich nog voor de officiële resultaten zou uitroepen tot winnaar of de resultaten niet zou erkennen. Het zal zulke berichten voorzien van een label met informatie van gezaghebbende nieuwsmedia en verkiezingsfunctionarissen. Daarin kan dan staan dat nog niet alle stemmen geteld zijn.

Eerder maakte Facebook al bekend dat het advertenties zal verbieden die de uitkomst van de presidentsverkiezingen van 3 november in twijfel trekken.

Meest gelezen