Gezocht: nieuwe plaats voor het coronatestdorp in Antwerpen

De stad Antwerpen zoekt  een nieuwe plaats voor het coronatestdorp op Spoor Oost in Borgerhout. Daar begint eind volgende maand de wintereditie van de Sinksenfoor. "De foor verplaatsen is onmogelijk. Het was van het begin duidelijk dat het testdorp er maar tijdelijk kon staan", zegt schepen Peter Wouters (N-VA) op Radio 2 Antwerpen.

 

De Stad Antwerpen is op zoek naar een nieuwe plaats voor het coronatestdorp. Op de huidige locatie Spoor Oost in Borgerhout start eind november de Sinksenfoor. Het gaat om een speciale wintereditie die in het leven werd geroepen, omdat de normale editie, net voor de zomer, afgelast werd. "De plannen voor de Sinksenfoor werden al gemaakt voor er sprake was van het coronatestdorp", zegt de Antwerpse schepen voor foren Peter Wouters (N-VA). "Het was dus van in het begin duidelijk dat het testdorp er maar tijdelijk kon blijven", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

De Sinksenfoor verhuizen is geen optie dus moet het coronatestdorp wijken naar een warmere winterlocatie

Peter Wouters (N-VA)

Op zoek naar warme winterlocatie

De Sinksenfoor verhuizen is volgens schepen Wouters geen optie. "Er is geen enkele andere locatie in Antwerpen die zo'n evenement drie weken lang kan ontvangen. Spoor Oost heeft alle faciliteiten inzake wateraansluitingen en elektriciteitsvoorziening. Verhuizen is dus quasi onmogelijk." Het Antwerpse Stadsbestuur gaat daarom op zoek naar een nieuwe locatie voor het coronatestdorp.  Die nieuwe plek moet bovendien meer bescherming  bieden tegen winterse weersomstandigheden dan het openluchtdorp op Spoor Oost. 

Meest gelezen