AF-Fotografie.com

Hotel in Roeselare ontvangt 3 wielerploegen voor de klassiekers: “Alle ploegen zitten volledig apart”

Het Mercure hotel in Roeselare ontvangt 3 wielerploegen voor de klassiekers Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. In coronatijden moeten ze aan heel veel maatregelen voldoen: "Alle ploegen zitten in aparte vleugels".

Zondag is het Gent-Wevelgem, volgende week de Ronde van Vlaanderen en 3 ploegen laten hun wielrenners logeren in het Mercure hotel in Roeselare. De eerste ploegen kwamen gisteren al aan. Het gaat om Israel Cycling en NTT. “Omdat de Amstel Gold Race is afgelast, zijn ze iets vroeger dan verwacht. Vervelend voor Nederland, goed voor ons”, zegt manager Damien Janssens. Ook de ploeg van Peter Sagan, Bora Hansgrohe, komt nog langs. Maar Sagan zal daar niet bij zijn, hij rijdt de Ronde van Italië.

Extra werk

Hotels die professionele wielerploegen ontvangen, moeten aan een hele reeks maatregelen voldoen. “Wij zijn er alvast klaar voor”, zegt Janssens. “Ze moeten aparte vleugels hebben. Elk team verblijft in zijn bubbel. Ook om te eten krijgt elke ploeg een aparte ruimte. Elke dag worden die ruimtes en de kamers ontsmet. Veel werk, maar ik ben zeer fier dat wij zulke ploegen mogen verwelkomen in ons hotel”, besluit Janssens.

Meest gelezen