Facebook Tim Vandeput

Joy Sergeys volgt kersvers staatssecretaris Eva De Bleeker op als schepen in Hoeilaart

Joy Sergeys wordt in Hoeilaart de nieuwe schepen van onder andere Sport, Onderwijs en Klimaat. De 30-jarige Open VLD- politica volgt Eva De Bleeker op die vorige week staatssecretaris van Begroting en Consumentenzaken werd in de regering De Croo. 

De burgemeester van Hoeilaart, Tim Vandenput (Open VLD),  heeft de nieuwe schepen van de gemeente bekend gemaakt: Joy Sergeys. "Hoeilaart heeft een nieuwe, jonge en dynamische schepen!", zo klinkt het op de Facebookpagina van de burgemeester. "Geboren en getogen in Hoeilaart, een echte doener en een absolute versterking voor onze gemeente." 

Lees verder onder foto.

De 30- jarige Joy werkt als HR manager voor een internationaal IT bedrijf. Deze job zal ze nu combineren met het schepenambt. Ze krijgt de portefeuille van Sport, Onderwijs, Klimaat, Afval en Milieu. "Ik wil de hele ploeg bedanken voor deze kans', zegt Joy. "Ik zal er alles aan doen om het vertrouwen dat ik nu krijg niet te beschamen en ik zal er een lap op geven."

Tijd voor verjonging

Joy bedankt ook uitdrukkelijk Open VLD-gemeenteraadslid Luc Meganck die het schepenambt aan hem liet voorbijgaan om de jeugd een kans te geven. "Ik geef de voorkeur aan mijn professioneel werk dat ik moeilijk kan combineren met een schepenambt", zegt Meganck. "Politiek is een ploegsport en soms moet je naar de toekomst kijken. Joy is een talent, we gaan haar helpen om succesvol te zijn." 

Meest gelezen