Kabinetsmedewerker van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) overleden aan corona, volledig kabinet in quarantaine

Een kabinetsmedewerker van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is overleden nadat hij positief had getest op corona. Dat laat minister Demir weten. Enkele andere medewerkers blijken intussen ook besmet, minister Demir zelf testte negatief. Heel het kabinet is in quarantaine.

"Het coronavirus ontziet niemand. Dat hebben alle medewerkers van ons kabinet en ikzelf gisteren aan de lijve ondervonden", schrijft minister Demir op Facebook. "Diep bedroefd hebben we plots afscheid moeten nemen van Walter, onze gewaardeerde kabinetsmedewerker. Hij testte positief op corona."

Elke medewerker van het kabinet wordt nu getest op het coronavirus en intussen blijken de kabinetschef en de chauffeur van minister Demir besmet, minister Demir zelf heeft negatief getest. Van nog niet elke kabinetsmedewerker is het testresultaat al binnen. "Zoals de maatregelen het voorschrijven, blijven we nog een tijdje in afzondering", laat de minister weten.

"Walter zei ons altijd dat hij binnen vier jaar met pensioen kon gaan. [...] Het blijft onwezenlijk. Wanneer zoiets tragisch gebeurt, sta je als ploeg aan de grond genageld. We nemen de tijd om het verlies van Walter te verwerken", aldus nog minister Demir over het overlijden van haar kabinetsmedewerker. 

Meest gelezen