Troep everzwijnen veroorzaakt zwaar verkeersongeval in Diepenbeek

Een troep overstekende everzwijnen heeft gisteravond een zwaar verkeersongeval veroorzaakt op de Universiteitslaan in Diepenbeek. De brandweer moest de gewonde bestuurder uit zijn auto bevrijden.

“De aanrijding vond plaats op de Universiteitslaan vanuit Genk richting Hasselt”, vertelt brandweerofficier Rob Reynders. “Verschillende dieren wilden de baan oversteken en een autobestuurder heeft er enkele geraakt. Twee jonge dieren overleefden de klap niet. Nadat de eerste bestuurder zijn auto op de pechstrook zette, zijn nog enkele auto’s over de kadavers heen gereden. Eén bestuurder wilde uitwijken en katapulteerde over de middenberm tot op de andere rijrichting. De man zat gekneld en werd na bevrijding afgevoerd naar het ziekenhuis.”

Nu het opnieuw vroeger donker wordt, moeten de hulpdiensten steeds vaker uitrukken voor een aanrijding met wilde dieren.  “Op een baan waar je 90 tot 120 kilometer per uur mag rijden is uitwijken niet altijd een optie. De ultieme tip is dan ook om je aandacht geen seconde te verliezen", besluit Rob Reynders.

Het verkeer van Diepenbeek richting Genk moest een tijdlang worden omgeleid. 

Meest gelezen