Harold Versteeg | Hollandse Hoogte / ANP

Mechelen steekt horeca een hart onder de riem door in te zetten op winterterrassen

De stad Mechelen gaat horecazaken deze winter toelaten om winterterrassen te zetten. Op die manier kunnen horeca-uitbaters de plaats die ze binnen verliezen door de coronamaatregelen buiten compenseren. De stad zal ook mee investeren in de aankoop van verwarmde kussens.

Deze winter kan je in Mechelen ook buiten genieten van een hapje of een drankje. De stad zet in op winterterrassen. Op die manier wil het stadsbestuur de lokale handel en de horeca een hart onder de riem steken. “De coronacrisis heeft een grote invloed op onze zaken en die winterterrassen kunnen toch één en ander goedmaken", zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

De stad zal proberen om op openbare plekken extra ruimte vrij te maken voor de terrassen. Op vergunde terrassen is het toegestaan om verwarmingselementen te voorzien of te zorgen voor meer ecologische alternatieven zoals dekentjes of verwarmde kussens. De stad is ook van plan om mee te investeren in die milieuvriendelijke alternatieven. “Mechelen won vorig jaar de "Green Leaf", dat is een prijs in het kader van duurzaamheid”, zegt Greet Geypen, schepen van economie (Open-VLD). “Door die prijs zijn er middelen beschikbaar om samen met de horeca-uitbaters verwarmde kussens aan te kopen. De stad zal 50 procent mee financieren, dus dat is toch een extraatje om op een duurzame manier de terrassen gezellig en warm te houden.”

Het actieplan voor de winterterrassen gaat in op 1 november. 

Meest gelezen