Video player inladen...

Zwarte vlieg landt in zilvergrijze haar van Mike Pence en steelt de show tijdens debat met Kamala Harris

Niet Mike Pence en niet Kamala Harris, die de voorbije nacht de degens kruisten, mogen zich de winnaar noemen van het debat van de vicepresidentskandidaten, maar een vlieg. Dat is toch de mening van veel tv-kijkers, die meer dan 2 minuten lang afgeleid werden door een zwart insect dat middenin de sneeuwwitte kruin van de huidige vicepresident ging zitten. Het campagneteam van Joe Biden introduceerde prompt een nieuw hebbeding: een vliegenmepper.

2 minuten en 3 seconden. Meer tijd had de vlieg niet nodig om alle aandacht naar zich toe te zuigen tijdens het debat tussen de kandiaat-vicepresidenten Mike Pence en Kamala Harris. 

Bekijk hier de beelden (en lees voort onder de video):

Video player inladen...

De Democratische kandidate Kamala Harris had het net over raciale ongelijkheid en politiehervormingen toen de vlieg neerstreek op het hoofd van de huidige vicepresident Mike Pence en daar de volle twee minuten bleef zitten.

Pence leek het zelf niet in de gaten te hebben. Hij deed geen poging om de vlieg weg te jagen en maakte er ook geen opmerking over.

"Grotere aandachtsboog dan Trump"

Maar de kijkers hadden het uiteraard wél gezien. Op de sociale media werd de vlieg meteen de drukst becommentarieerde aanwezige op het voor het overige eerder tam debat. Nog voor het einde van de uitzending waren al een half miljoen tweets gedeeld over de vlieg. 

“Dit is een heel belangrijk debat, maar niemand gaat er iets van onthouden behalve die vlieg”, klonk het.

"De vlieg heeft een grotere aandachtsboog dan president Trump tijdens het eerste debat", vond komiek Stephen Colbert.  

Verschillende twitteraars merkten ook op dat de vlieg lang genoeg in het haar van Pence zat om in quarantaine te moeten, een verwijzing naar de vele coronabesmettingen in het Witte Huis.

Nieuw hebbeding: een vliegenmepper

De vlieg was ook een geschenkje voor het campagneteam van de Democratische kandidaat-president Joe Biden. Dat zette meteen een foto van Biden met een vliegenmepper online, met daarbij de oproep om te doneren. "Help deze campagne vliegen", luidt het opschrift.

In de campagnewinkel deed ook al een nieuw hebbeding zijn intrede: een vliegenmepper met het opschrift "Truth over flies" (waarheid boven vliegen). 

Volgende week, op 15 oktober, staat normaal gezien een tweede debat op het programma tussen president Donald Trump en zijn uitdager Joe Biden. De commissie die het debat organiseert heeft beslist dat dat wegens de coronabesmetting van de Amerikaanse president digitaal moet worden gehouden, maar Trump weigert dat. "Ik ga mijn tijd niet verspillen met een virtueel debat", zegt de president.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen