AFP or licensors

Nieuwe kroonprins van Koeweit legt eed af

De 80-jarige sjeik Meshaal al-Ahmad al-Jaber al-Sabah werd gisteren benoemd als kroonprins door de nieuwe emir, sjeik Nawaf al-Ahmad al-Jaber al-Sabah. Vandaag werd zijn benoeming unaniem goedkgekeurd door het parlement en legde hij de eed af. 

De vorige emir van Koeweit, sjeik Sabah al-Ahmad al-Sabah, overleed op 29 september op 91-jarige leeftijd. De toenmalige kroonprins, sjeik Nawaf al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, volgde hem op als nieuwe emir. Die mocht vervolgens een nieuwe kroonprins benoemen en koos zijn halfbroer sjeik Meshaal al-Ahmad al-Jaber al-Sabah. 

Vandaag werd de keuze van de emir unaniem goedgekeurd door het parlement en de 80-jarige Meshaal is daarbij officieel de nieuwe kroonprins van Koeweit.

Sjeik Meshaal begon zijn carrière bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij leidde daar in 1967 de Algemene Opsporingsdienst, die hij in 1980 had omgevormd tot de Staatsveiligheidsdienst. Hij was sinds 2004 ook plaatsvervangend opperbevelhebber van de Koeweitse Nationale Garde, een elitekorps dat verantwoordelijk is voor de verdediging van het grondgebied van het emiraat en onafhankelijk is van het reguliere Koeweitse leger. 

Meest gelezen