Ook eetcafés en koffiebars moeten dicht in Brussel: "Hun hoofdactiviteit is niet het serveren van eten zoals bij restaurants"

Er is meer duidelijkheid over welke horecazaken in Brussel wel of niet moeten sluiten gedurende een maand. Daar was wat verwarring rond maar het kabinet van minister-president Vervoort heeft nu duidelijk gemaakt dat alleen restaurants open mogen blijven. Eetcafés moeten dus ook dicht.

Vanaf vandaag moeten de cafés in Brussel een maand lang sluiten om de coronabesmettingen tegen te gaan. Maar horeca Brussel kreeg heel veel vragen van uitbaters die niet goed wisten of ze nu de deuren moeten sluiten of niet. Wat met eetcafés waar kleine gerechten worden geserveerd? Wat met koffiebars waar je taart kan eten?

Eten serveren als hoofdactiviteit

Maar die duidelijkheid is er nu dus: àlle cafés in Brussel moeten een maand dicht, alleen restaurants mogen open blijven. Volgens het Koninklijk Besluit dat vandaag in het Belgisch Staatsblad is gepubliceerd, moeten we kijken naar de hoofdactiviteit van de horecazaak. Voor restaurants is die hoofdactiviteit eten serveren, dus zij mogen openblijven. Drankgelegenheden die kleine gerechten serveren zoals croque monsieur of tapas vallen daar niet onder, want hun hoofdactiviteit is het serveren van drank en niet het bereiden van eten. En dat betekent dat ook eetcafés en koffiebars moeten sluiten.

Meest gelezen