Personeel van gemeenschapsinstelling De Kempen wil meer ondersteuning voor jongeren met een moeilijke achtergrond

Het personeel van de gemeenschapsinstelling De Kempen in Mol dringt aan op extra ondersteuning om jongeren met een moeilijke achtergrond beter te kunnen begeleiden en om de toenemende problemen aan te pakken. Er gebeuren steeds meer incidenten en de jongeren hebben geen toekomstperspectief.

Het probleem is niet nieuw. Het aantal incidenten en problemen met jongeren met een complexe achtergrond (agressie, psychologische problemen ...) neemt al langer toe, zeggen het personeel en de vakbonden. Die problemen verhogen ook de druk op het personeel en op de instelling. Het zijn ook net de moeilijkste jongeren die blijven terugkomen naar de gemeenschapsinstelling.

We blijven in een cirkel draaien
Tom Cleeren, leerkracht

"We werken wel met de jongeren maar ze hebben geen perspectief", vertelt leerkracht Tom Cleeren. "We blijven eigenlijk in een cirkel draaien. Daarom willen we meer mensen om met die jongeren aan de slag te gaan. Dat legt momenteel een grote last op het personeel hier. Er zijn ook voorzieningen die daar beter in zijn dan wij".

De directie belooft alvast extra personeel.

Meest gelezen