Trailer met sport- en spelmateriaal trekt naar Mechelse jongeren

In Mechelen kunnen scholen en sportverenigingen voortaan gebruik maken van een SportTruck. Dat is een mobiele trailer vol met sport- en spelmateriaal om jongeren aan het sporten te krijgen, te doen bewegen en aan te zetten om gezond te leven. Hij trekt vooral naar jongeren die het thuis niet gemakkelijk hebben.

Dankzij de Koning Boudewijnstichting beschikt Buurtsport Mechelen over een mobiele SportTruck, een gepimpte trailer ingericht met sport-, spel- en didactisch materiaal. Een SportTruck die zich vooral zal richten naar kinderen en jongeren uit kansengroepen. "De truck kan op verschillende manieren gebruikt worden", zegt Mechels buurtsportcoördinator Mohamed Meftah. "Je kan hem gebruiken als infostand, je kan er gezonde snacks serveren, er is ook audiovisueel materiaal en er zijn sportbenodigdheden aan boord." De SportTruck zal regelmatig opduiken in verschillende Mechelse wijken. Scholen en sportverenigingen kunnen hem ook uitlenen.

Op deze manier komen alle jongeren in contact met sport en gezond leven
Abdrahman Labsir, schepen (Open VLD)

"Doordat we de jongeren op informele momenten actief laten kennismaken met sport en spel, zullen ze de vaardigheden of interesse sneller kunnen oppikken. Het aanmoedigen om de stap te zetten naar een georganiseerd sportaanbod wordt gemakkelijker. Door de aanwezige info over het Mechels sportaanbod in de vorm van flyers en folders, kunnen we meteen informeren en doorverwijzen.”, aldus Abdrahman Labsir (Open VLD), schepen van sport, jeugd en preventie. "De truck is daarnaast voorzien van een mooi design dat zelf gemaakt werd door een van de Buurtsportjongeren, Kevin Ceylan. Een mooi voorbeeld waarbij talenten optimaal worden ingezet. Ik ben alvast super trots op het resultaat en ben ervan overtuigd dat het veel succes zal hebben bij onze jeugd!"

Meest gelezen