Frankie and Fish

Tweedeverblijvers willen rechtszaak aanspannen tegen enkele kustgemeenten

Tweres, een nieuwe vereniging voor tweedeverblijvers, wil een rechtszaak aanspannen tegen De Panne, Koksijde, Knokke-Heist en Middelkerke. Vaste inwoners van die gemeenten betalen geen aanvullende personenbelasting of de gemeente is van plan om die af te bouwen. Terwijl de belastingen op tweede verblijven stijgen.

De eigenaars van vakantiehuizen vinden die regeling niet eerlijk. Jos Dumortier voelt zich een melkkoe. “Tweedeverblijvers zijn daar niet gedomicilieerd en zijn bijgevolg dus geen kiezers. Om hun eigen kiezers gunstig te stemmen, schaffen zij de aanvullende personenbelasting af en leggen zij alle lasten op de tweedeverblijvers.”

De vereniging Tweres ontstond in de nasleep van de lockdown. Tweedeverblijvers mochten toen niet naar hun vakantiehuis aan zee en waren daar erg teleurgesteld over.  

Meest gelezen