Uitbater Kempens tuincentrum: "Zelfs Engelse radiostations bellen mij over die blote tuinkabouter"

De saga rond de blote Turnhoutse tuinkabouter legt ondernemer Jef Pelckmans geen windeieren. In zijn Kempense tuincentra zijn alle exemplaren van Betty en Rafke uitverkocht. "Ik heb nu kleinere versies besteld om in promotie te verkopen", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

"Ik kan niet ontkennen dat ik de aandacht voor de blote tuinkabouters erg leuk vind", zegt ondernemerJef Pelckmans van de gelijknamige tuincentra in Turnhout en Rijkevorsel. "Ze zijn enorm populair. We hebben Betty en Rafke deze week zelfs in promotie gezet. Het gaat om een kleinere versie van de blote tuinkabouter die de heisa veroorzaakt heeft. De grote kabouters waren op enkele dagen tijd uitverkocht en zijn volgens de leverancier niet meer leverbaar."

Blote Betty en Raf met het kleine pietje zijn superpopulair en staan deze week in promotie

Jef Pelckmans

Engeland smult van blote kabouters

Jef Pelckmans blijft zich verbazen over de aandacht voor het verhaal. "Deze ochtend ben ik gecontacteerd door Engelse radiostations die me vroegen of het verhaal van de blote kabouters in België echt was. Ook vanuit Nederland krijg ik berichten. De commotie leeft dus ook daar", zegt Pelckmans aan Radio 2 Antwerpen.

Toch begrijpt Pelckmans de heisa niet. "Dit gaat er toch een beetje over. Als een tuinkabouter met blote borsten al niet meer zou mogen, dan is het einde zoek. Wat dan met Manneken Pis of het metersgrote blote vrouwenbeeld voor het Turnhoutse gerechtshof", vraagt hij zich af. "Maar goed, elke verkochte kabouter is goed nieuws voor mij", besluit de Kempense ondernemer.

Een korte zoektocht op het internet leert alvast dat de blote tuinkabouter opgepikt is door het Britse Daily Mail, maar ook door nieuwssites in Oostenrijk, Brazilië en Taiwan.

Meest gelezen