TV Oost

Vermoorde Ilse Uyttersprot krijgt gouden zitje in sportcentrum Schotte Aalst

Oud-burgemeester Ilse Uyttersprot, die in augustus vermoord werd, krijgt een eerbetoon in het sportcentrum Schotte. Omdat ze mee aan de kar had getrokken om het centrum uit de grond te stampen, krijgt ze een gouden zitje tussen de gele zitjes van de tribune. Op de stoel staat 'Bedankt Ilse', en dat zou altijd zichtbaar moeten zijn. Wie een goed doel wil steunen kan het zitje reserveren en dus betalen, maar die zou de plaats dan niet mogen innemen.

Oud-burgemeester en oud-schepen van sport Ilse Uyttersprot van Aalst krijgt een herinneringszitje in het sportcentrum Schotte in Aalst. Na haar overlijden 2 maand geleden ging de sportdienst op zoek naar een gepast eerbetoon. Omdat ze altijd aan de uitbouw van het sportleven in Aalst werkte en de drijvende kracht was achter de oprichting van het sportcentrum Schotte, krijgt ze in die sportzaal nu een ereplaats in de vorm van een goudkleurig tribunezitje. 

Het zitje zou altijd moeten vrij blijven voor Ilse
Hannah Verdoodt, Aalst Sport

Het is niet de bedoeling dat iemand op het gouden zitje plaats neemt, maar wie wil kan de plaats reserveren, zegt Hannah Verdoodt van Sport Aalst: "Het is een zitje op de centrale tribune , helemaal bovenaan, in het midden van de rij. Het is de beste VIP plaats in de tribune. Het zitje zou moeten vrij blijven voor Ilse, maar we gaan er niet als een agent naast staan. 

LIEVEN VAN ASSCHE

Maar iedereen kan het zitje reserveren, en dat geld gaat dan naar de vzw Zijn: die zet zich in tegen geweld in alle mogelijke vormen. We namen het initiatief in overleg met de nabestaanden van Ilse, en zij hebben ook het goede doel gekozen. Tot nu zijn er nog geen aanvragen om het gouden zitje van Ilse Uyttersprot in sportcentrum Schotte te reserveren, maar mensen reageren wel positief. Ik ben er wel gerust in dat dat wel in orde komt."

Meest gelezen