Broers van 7 en 9 uit Ieper populair met video’s over WO I: "Op Facebook al 600.000 keer bekeken!"

Louis en Arthur Benoot zijn twee broers van 7 en 9 en maken video’s op kindermaat over de Eerste Wereldoorlog. Ze zijn bijzonder populair, ook in het buitenland. De jongens zijn de zonen van de eigenaars van het Hooge Crater museum in Ieper.

De jongens zijn 9 en 7 jaar en noemen zich “Hooge boys”. Tijdens de lockdown begonnen ze filmpjes te maken over de Eerste Wereldoorlog. Aan de hand van voorwerpen in het museum vertellen ze een boel verhalen en geven ze op die manier geschiedenisles op kindermaat. Ze willen daarmee hun leeftijdsgenoten alles leren over de Eerste Wereldoorlog.

Op YouTube en Facebook worden de video’s gretig bekeken, ze worden gevolgd in 28 landen. Op Facebook hebben alle video's samen, maar liefst 600.000 keer kijkers. Ze worden zelfs herkend. “Toen we in Palingbeek gingen fietsen zeiden enkele kinderen toen: Ha, dat zijn de Hoogeboys van die filmkes!”, zegt Louis fier.

Seizoen 2

Dit weekend beginnen ze aan hun tweede seizoen. De eerste aflevering die ze dit weekend lanceren, is er één op aanvraag. “Het regiment “The Liverpool Scottisch Association” vroeg dat aan ons. In Liverpool woonden er toen veel Schotten die hun eigen regiment maakten. Ze deden mee aan de slag van Bellewaerde. Ze probeerden toen het kraterbos, waar wij achter wonen, te veroveren. Het regiment stuurde een krans naar ons. Ze kunnen door de coronamaatregelen niet naar hier komen dit jaar, dus zullen wij voor hen in de video die krans in het kraterbos leggen.”

Meest gelezen