Cyberaanvallen bij scholengroep in Herentals, directie vermoedt dat leerlingen daders zijn

Scholengroep kOsh in Herentals is de laatste tijd geregeld het slachtoffer van cyberaanvallen. De school heeft sterke vermoedens dat de daders te zoeken zijn bij de eigen leerlingen en ze sprak hen er ook al op aan. Ondanks de gesprekken en de waarschuwingen was er deze ochtend opnieuw een cyberaanval, en daarom wil de school nu naar de politie stappen.

De voorbije twee weken werd de campus Collegestraat van scholengroep kOsh in Herentals verschillende keren getroffen door cyberaanvallen. Er wordt via speciale websites een opdracht gegeven om overdreven veel gegevens naar de school te sturen via het internet, en op die manier wordt het internet in de school platgelegd. Daardoor komen zowel de administratieve diensten als de leerkrachten en de leerlingen in de problemen.

De school vermoedt dat de daders leerlingen zijn. Ze weten dat een aantal leerlingen effectief de bewuste websites heeft bezocht waarmee de cyberaanvallen georganiseerd worden, maar er zijn geen bewijzen dat de leerlingen echt gebruik hebben gemaakt van het systeem.

Dit zijn criminele feiten, we kunnen niet anders dan naar de politie te stappen

directeur Kris Soethoudt

"We hebben gesprekken gevoerd met de leerlingen en mails gestuurd naar zowel de leerlingen als de ouders", zegt directeur Kris Soethoudt. Zonder effect, want vanmorgen was er opnieuw een cyberaanval. "Nu we merken dan het ondanks onze waarschuwingen nog niet stopt, kunnen we niet anders dan naar de politie te stappen. Het zijn criminele feiten en die moet je aangeven."

Meest gelezen