Diest plant coronabomen op alle begraafplaatsen: "Als herinnering aan de coronaslachtoffers"  

In Diest krijgen alle begraafplaatsen een coronaboom. Die bomen zijn een eerbetoon aan de slachtoffers van het coronavirus. De eerste coronaboom is vanmorgen geplant op de begraafplaats van Diest-centrum. 

"We planten op elk kerkhof van Diest een coronaboom", vertelt schepen Rick Brans. "We doen dat als herinnering aan alle slachtoffers van covid-19. Maar ook als herinnering aan de hele coronaperiode. Onze manier van leven is drastisch veranderd, en ook onze manier van afscheid nemen. Zo willen we de mensen toch wat troost bieden."

De boom zal er ook nog staan als corona voorbij is 

De stad heeft bewust gekozen voor een boom en niet voor een gedenkteken. "Een boom staat symbool voor het leven en voor hoop", zegt Rick Brans. "Het is een amberboom die nog minstens 20 meter gaat groeien. Hij zal er dus nog vele jaren staan, ook als corona voorbij is." 

Meest gelezen