Foto: GettyImages

In Kapellen moeten 90 kinderen van één turnclub in quarantaine

Bij turnclub Artgym in Kapellen hebben vijf trainers positief getest op het coronavirus. Uit voorzorg wordt 90 leden aangeraden om in quarantaine te gaan. "Het gaat om kinderen die op training nauw contact hadden met de positieve trainers", zegt Vicky Baümer op Radio 2 Antwerpen.

Bij turnclub Artgym in Kapellen hebben vijf trainers positief getest op COVID-19.  De club heeft zo'n 280 leden tussen de 4 en 18 jaar. "Alle ouders zijn meteen verwittigd", zegt Vicky Baümer van Artgym. "Volgens de gymfederatie moeten kinderen die rechtsreeks contact hadden met besmette trainers 7 dagen in quarantaine, met een coronatest op dag 5.  We schatten dat het bij ons toch gaat om 90 kinderen, onder meer uit de lessen acrogym en tumbling. De quarantaine wordt geadviseerd door Gymfed. We kunnen als club niemand verplichten om dat te doen. Dat is de verantwoordelijkheid van de ouders."

Gymfed adviseert dat 90 kinderen in quarantaine gaan maar wij kunnen als club niemand verplichten

Vicky Baümer, Artgym

Lessen opgeschort

Artgym heeft besloten om de werking voorlopig op te schorten. "Zeker tot volgende week woensdag zullen er in onze club geen lessen doorgaan", besluit Vicky Baümer bij Radio 2 Antwerpen. "Op die manier hopen we dat de verspreiding van het virus ingedijkt kan worden."

Meest gelezen