Infrabel vervangt laatste spooroverwegen in Brussel door fiets- en voetgangerstunnels

Spoorwegbeheerder Infrabel gaat in het Brussels gewest de laatste vijf spooroverwegen vervangen door fiets- en voetgangerstunnels. Momenteel wordt aan drie zulke tunnels gewerkt, twee in Ganshoren en één in Jette.

"Spoorwegbeheerder Infrabel start dit weekend  met de vervanging van drie van de vijf overgebleven overwegen in het Brussels gewest", zegt Hanna El Bachiri van Infrabel. "Het gaat om twee overwegen in Ganshoren en één in Jette. Die overwegen worden vervangen door infrastructuur voor de zachte weggebruiker. Het worden fiets- en voetgangerstunnels van ongeveer 400 ton.  Binnen twee weken worden dezelfde werken uitgevoerd voor de laatste twee overwegen in Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem", zegt Hanna El Bachiri nog.

Meer veiligheid op het spoornet

"We merken dat er de laatste jaren gemiddeld één ongeval gebeurt aan een overweg waarbij elke maand een dode valt. Vandaar dat Infrabel zo veel mogelijk inzet op het verwijderen van fysieke overgangen tussen het trein- en het wegverkeer om zo de veiligheid van het spoornet te verhogen.  De vervanging van overwegen door tunnels komt naast de veiligheid ook de leefbaarheid in de buurt ten goede en de treinen zullen ook stipter rijden", besluit Hanna El Bachiri. 

Meest gelezen