BELGA/DECONINCK

Geen vuurwerk en Sint in Niel, wel jaarmarktcross en kermis 

De jaarmarkt in Niel zal dit jaar een pak beperkter zijn door de coronacrisis. Normaal gezien wordt er 2 weken lang ongeveer elke dag een activiteit georganiseerd, nu zullen enkel de kermis en de cyclocross doorgaan. Het vuurwerk en de intrede van de Sint worden afgelast.

De jaarmarktperiode in Niel is elk jaar een groot feest dat over 2 weken wordt gespreid. Dit jaar moet het anders, want de intrede van de Sint, het vuurwerk en de jaarmarktdag zelf lokken altijd een massa volk. Dat zou een te groot risico zijn voor de verspreiding van het coronavirus.

“Volgens de coronamaatregelen mogen er in de buitenlucht maar 400 mensen samenkomen, en op de jaarmarktdag zijn er meestal zo'n 9.000 tot 12.000 mensen die het centrum van Niel willen verkennen” zegt burgemeester Tom De Vries (Open VLD). "We vrezen een te grote toestroom en we kunnen dat valt niet te organiseren. Daarom hebben we besloten om de jaarmarktdag en enkele andere activiteiten niet te laten doorgaan.”

De kermis is een van de activiteiten die wel kan doorgaan. Die kan coronaproof georganiseerd worden door het aantal bezoekers te beperken tot 400. De jaarmarktcross gaat ook door, maar dan zonder publiek.

Meest gelezen