Noortje Palmers

Jongeman die naaktbeelden van BV's verspreidde gisteren al vrijgelaten

De jongeman die naaktbeelden van acteur Stan Van Samang en verschillende andere bekende Vlamingen heeft verzameld en verspreid, werd gisteren al vrijgelaten. Dat meldt zijn advocaat. Ook een andere man werd al vrijgelaten onder voorwaarden. 

Woensdag meldde het parket van Brussel dat de politie kon achterhalen wie de naaktbeelden en seksvideo's van verschillende bekende Vlamingen had verzameld en verspreid. Twee jonge mannen hebben bekend. Eén van hen werd aangehouden, een andere jongeman werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Advocaat Jan Donkers meldt nu dat de eerste jongeman gisteren al werd vrijgelaten onder voorwaarden. Hij moet zich onder meer laten begeleiden door een psycholoog of een psychiater.

De jongemannen riskeren zware straffen: een celstraf tot vijf jaar en een geldboete tot 80.000 euro.

Meest gelezen