Video player inladen...

Maak kennis met “spookkeukens”: grootkeukens die de enorme groei in eten-aan-huis moeten opvangen

Spookkeukens zijn in opmars. Dat zijn grootkeukens waar massaal eten-aan-huis wordt klaargemaakt, ook van bekende restaurants bij jou in de buurt. Het eten is hetzelfde, maar de omstandigheden waarin het wordt gemaakt, zijn heel anders. "Terzake" trok naar spookkeukens in Brussel en Antwerpen.

We bestellen steeds vaker maaltijden via apps als Deliveroo en Uber Eats. Die maaltijden komen meestal van onze favoriete restaurants, maar in grote steden duiken meer en meer spookkeukens op. Zo kunnen menu's op grotere schaal worden klaargemaakt. Je kunt er niet blijven eten. De scooters en fietsen van afhaalapps rijden af en aan.

Het zakenmodel zit stevig in de lift. De huur van zulke panden ligt vaak lager dan voor echte restaurants, er moet minder personeel werken en de wachttijden voor de consument worden korter. 

Bekijk hier de reportage over spookkeukens uit "Terzake":

Video player inladen...

Meest gelezen