Sven Michiels - Photography

Niels Destadsbader gaat coronaproof optreden in de Ghelamco Arena, voor publiek van 1.200 mensen

Zanger Niels Destadsbader plant in november 4 coronaproof concerten, in de Ghelamco Arena in Gent. Hij zal er optreden op 14, 15, 21 en 22 november. Dat heeft de zanger aangekondigd in de ochtendshow op MNM. Destadsbaders geplande shows in het Sportpaleis in Antwerpen kunnen dit najaar niet doorgaan. Maar de zanger en zijn entourage zochten en vonden een veilig alternatief.

De optredens van Destadsbader onder de noemer "Het dak eraf!" worden georganiseerd in de Ghelamco Arena in Gent, het voetbalstadion dat de thuishaven is van AA Gent. "We zijn al heel lang aan het praten met de kabinetten Cultuur en Sport om dit mogelijk te maken. We hebben een coronaplan moeten voorleggen, om alles veilig te kunnen laten verlopen. En nu kunnen we elke avond spelen voor 1.200 mensen", vertelt Destadsbader. 

"Je zou kunnen zeggen: in vergelijking met een Sportpaleis (met een capaciteit van 18.000 bezoekers, red.)  is dat niet zo veel, maar in deze tijden is het dat voor ons veel volk. Belangrijk voor de mensen: we zingen naar één kant van het voetbalstadion toe. Dus ook als het regent, zit je droog: want de concerten zijn in de buitenlucht, maar toch overdekt."

Eindelijk weer het podium op! Ik ben blij dat de mensen me niet vergeten zijn.

Niels Destadsbader

Destadsbader zou in oktober en november samen normaal 5 concerten geven in het Sportpaleis. Die zijn allemaal uitgesteld naar 2021. "Ik ben daar nog niet helemaal overheen", geeft hij toe. "Mijn allergrootste kinderdroom was het om daar te staan. Ik kijk elk jaar geweldig uit naar die concerten. De beslissing om de shows te verplaatsen, hebben we zo lang mogelijk uitgesteld. Maar de concerten in de Ghelamco Arena troosten me wel, want ik voel dat mensen daar zin in hebben."

En het publiek heeft Destadsbader gemist, want binnen de kortste keren bleken de eerste twee shows op 14 en 15 november volledig uitverkocht. "Ik ben oprecht blij dat mensen ons nog niet vergeten zijn", reageert de zanger. Destadsbader heeft meteen 2 nieuwe optredens aangekondigd, op 21 en 22 november. 

Meest gelezen