Radio 2

Oude spoorwegbrug gevonden bij aanleg van ecovallei in Dilsen-Stokkem

Bij graafwerken voor de aanleg van een ecovallei in Dilsen-Stokkem is een oude spoorwegbrug blootgelegd. De brug ligt bijna 10 meter onder de Europalaan tussen Dilsen en Opoeteren.

De brug is 5,3 meter hoog, 30 meter lang en ligt bijna 10 meter onder de Europalaan tussen Dilsen en Opoeteren. Bij de aanleg van de Europalaan in 1968 werd ervoor gekozen om de oude spoorwegbrug niet af te breken, maar te bedekken met zand. Maar door graafwerken voor de aanleg van een ecovallei kwam ze weer bloot te liggen. Binnenkort zal de brug wel worden afgebroken.

In Dilsen-Stokkem wordt momenteel een brede ecovallei aangelegd onder de N771 ter hoogte van het Bergerven.  Er komen ook ecoducten over de N71 (Ringlaan) in Lommel en de E314 in Zonhoven tussen de natuurgebieden De Teut en Ten Haagdoornheide. 

Meest gelezen