Tienen wacht op de geboorte van een reuzenbaby

Tienen maakt zich klaar voor de bevalling van de reus Nieke. Het reuzenkoppel Nieke en Tiske zijn een stuk erfgoed in Tienen. En morgen wordt hun pasgeborene voorgesteld op de Kweikersdag, de feestdag van de Tienenaren op 10 oktober.

Morgen is het Kweikersdag in Tienen. Dan is het 10 oktober, 10/10 dus en die dag hebben de Tienenaren uitgeroepen tot een feestdag. Kweikersdag verwijst naar de bijnaam van de Tienenaren, de Kweikers. Door corona zal die feestdag er anders uitzien, er trekt geen grote stoet door de stad. Maar het reuzenkoppel Nieke en Tiske komt wel even naar buiten met hun pasgeboren baby-reus, dat wordt het kleinkind van het reuzengrootouderskoppel Jan en Mie. 

Ik kan vertellen dat het een zoon wordt, maar de naam wordt morgen bekendgemaakt

"We gaan de Kweikersdag vooral online vieren dit jaar", vertelt Philippe Liesenborghs. "Op onze website zal je een uitzending kunnen volgen met optredens van lokaal muzikaal talent. En je zal ook filmpjes zien van de voorbereiding van de parade die volgend jaar dan opnieuw zal doorgaan. En je kan de geboorte van de nieuwe reus volgen. De lockdown heeft gezorgd voor een nieuwe reuzenbaby. Ik kan vertellen dat het een zoon wordt, maar de naam zal pas morgen bekendgemaakt worden."

Zaterdag 10 oktober kan je alles online volgen op de website: www.kweikersdag.be

Meest gelezen