Voetbalclub KAC Betekom vervroegt wedstrijd zodat spelers langer kunnen napraten in de kantine

De wedstrijd van KAC Betekom tegen Witgoor Dessel wordt morgenavond een uur vroeger gespeeld. Door de nieuwe coronamaatregelen moet de kantine sluiten om 23 uur, en door de wedstrijd te vervroegen kunnen toeschouwers en spelers langer napraten in de kantine. 

KAC Betekom speelt morgen een thuismatch tegen Witgoor Dessel. De wedstrijd zal gespeeld worden om 19 uur in plaats van om 20 uur. "Onze jongens hebben pas gedaan met spelen om kwart voor tien en als ze dan nog moeten douchen zijn ze pas om half 11 in de kantine", zegt sportief verantwoordelijke Wim van Uffel. "Als de kantine een half uur later al dichtgaat, hebben ze geen tijd meer om iets te drinken. En het schone aan voetbal is dat je kan napraten."

We hebben geen messias die ons elk jaar sponsort 

Een kantine zorgt ook voor inkomsten voor een club, dus dat speelt ook mee voor KAC Betekom. "Door de coronacrisis hebben wij de voorbije drie maanden 20.000 euro minder inkomsten gehad", vertelt Wim van Uffel. "Op dit moment hebben wij als club nog geen financiële problemen want al onze sponsors zijn gebleven. Maar ik wil vooruitziend zijn. En we hebben ook geen messias die elk jaar honderdduizenden euro's sponsort. We moeten ook veel geld betalen aan de gemeente voor de accomodatie. De huur van de kantine en de terreinen is een vijfde van ons budget. Dus, ik denk dat er niks mis is met het vervroegen van onze wedstrijd om toch nog iets te verdienen." 

Meest gelezen