2020 Getty Images

Tweede debat op 15 oktober tussen president Trump en zijn Democratische uitdager Biden is geannuleerd

Het tweede verkiezingsdebat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden vindt niet fysiek plaats, noch virtueel. Het is geannuleerd. Dat heeft de organiserende commissie bekendgemaakt. 

Het debat stond gepland voor 15 oktober, dat is volgende week donderdag. Nadat president Trump positief testte op het coronavirus, had de commissie het debat al gewijzigd in een virtuele ontmoeting. Trump en Biden zouden op twee verschillende locaties in Miami en online het tegen elkaar opnemen. Kiezers zouden vragen hebben kunnen stellen aan de beide kandidaten.

Maar Trump weigerde een virtueel debat. Een ander debat tussen beide kandidaten is gepland op 22 oktober, in Nashville. Dat wordt meteen het laatste debat tussen hen beiden.

De Democraten willen graag dat dat debat wél doorgaat, zodat Trump "het afleggen van verantwoording niet kan ontlopen". Trumps campagneteam heeft al laten verstaan er te willen staan.

Trump en Biden kruisten al verbaal de degens, op 29 september. Dat debat verliep erg chaotisch en in een vrij bitsige sfeer.

Meest gelezen