Aannemer besmet met coronavirus: weekendwerken A12 uitgesteld

De werken op de A12 ter hoogte van Willebroek die dit weekend gepland waren, zijn uitgesteld omdat een aannemer besmet is met het coronavirus. De aannemer en zijn volledige ploeg moeten hierdoor in quarantaine. De werken schuiven nu een week op, maar dat kan nog veranderen als het slecht weer is.

Komend weekend waren er werken gepland op de A12 ter hoogte van Willebroek. Het asfalt tussen de Kanaalzone en Breendonk wordt er vervangen, zowel in de richting van Brussel als in de richting van Antwerpen. De werken gaan nu niet door omdat er een coronabesmetting is vastgesteld bij de aannemer. Ook zijn volledige ploeg moet hierdoor in quarantaine.

Weersomstandigheden

“Het is de bedoeling om de werken op te schuiven. Zo zal er in het weekend van 17 en 18 oktober gewerkt worden in de richting van Brussel en op 24 en 25 oktober in de richting van Antwerpen”, zegt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en verkeer. “De data zijn wel onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Dit is een regenachtige periode en dat heeft een invloed op de asfaltering, die werken zijn heel gevoelig aan vochtigheid.”

Tijdens de werken op de A12 zal er ook verkeershinder zijn. De snelheid ter hoogte van de werken wordt beperkt en er worden ook enkele op- en afritten afgesloten.

Meest gelezen