Radio 2

Ziek paard Ease komt na 100 kilometer eindelijk te voet aan in Lummen

Het zieke paard Ease uit Overijse dat behandeld zal worden in de paardenkliniek Equitom in Lummen is daar vrijdagmiddag te voet aangekomen. Omdat het paard bang was in de dierenambulance, heeft de eigenares het paard te voet gebracht.

Na een tocht van 100 kilometer werden het paard Ease en baasje Marianne Stas feestelijk onthaald in Lummen in de paardenkliniek van Equitom. “We zijn maandag in Overijse vertrokken en vandaag zijn we ongelooflijk ontvangen, op de rode loper”, vertelt Marianne. “Mijn paard heeft het wobblersyndroom en hier zijn ze erin gespecialiseerd.”

Erg straf om 100 km op de openbare weg te wandelen met een 'dronken' paard.

Tom Mariën van Equitom

Tom Mariën van de paardenkliniek stond klaar toen Ease en Marianne aankwamen. “Het is erg straf om zo’n traject af te leggen met zo’n paard. Het weegt 600 kg en meet 190 cm”, vertelt Tom Mariën. “Het paard heeft coördinatiestoornissen die je kan vergelijken met iemand die dronken is. 100 km de openbare weg op met een dronken paard, dan kan je je wel inbeelden wat voor een groot hart deze mevrouw voor haar paard heeft.”

Operatie

Maandag start Tom Marien met de nodige onderzoeken. Waarschijnlijk zal er een operatie nodig zijn om te voorkomen dat het paard later verlamd geraakt.

Meest gelezen