Video player inladen...

Directeur Luiks ziekenhuis: "We hebben keuzes moeten maken, chirurgische ingrepen moeten schrappen"

De coronacijfers in  het zuiden van het land kleuren donkerrood. De ziekenhuizen beginnen het moeilijk te krijgen. In het Universitair Ziekenhuis van Luik is het aantal coronapatiënten in twee weken tijd verdrievoudigd. Een vijfde van hun bedden op intensieve zorg wordt ingenomen door mensen met het coronavirus. Veel behandelingen van patiënten met andere aandoeningen moeten uitgesteld worden.

"We hebben keuzes moeten maken, chirurgische ingrepen moeten schrappen", zegt Julien Compère, gedelegeerd bestuurder van CHU Luik, over de toenemende coronadruk op zijn ziekenhuis.

Video player inladen...

Om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er ondertussen in Wallonië extra maatregelen genomen. In alle provincies - behalve Waals-Brabant - moeten de kantines van sportclubs vanaf vandaag dicht. In Henegouwen, Luik en Luxemburg mag er niet meer deur-aan-deur verkocht worden en worden Halloweenstoeten verboden. En in Luik en Luxemburg mag er geen alcohol meer gedronken worden op openbare plaatsen tussen 11 uur 's avonds en 6 uur 's morgens. 

De maatregelen gelden voor een maand. We gingen  in Luik vragen wat de mensen ervan vinden. Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen