Video player inladen...

Luikse museum "La Boverie" brengt overbekend en minder bekend werk van Andy Warhol samen

In het museum La Boverie in Luik loopt tot eind februari een tentoonstelling die terugblikt op de carrière van Andy Warhol.  In de jaren 60 brak hij door met schilderijen en zeefdrukken van alledaagse objecten, zoals de iconische Campbell-soepblikken. "Het Journaal" liet zich rondleiden.

De expo kon ook minder bekende werken uit privécollecties bijeenbrengen. Het museum wil zo drie decennia Amerikaanse geschiedenis doorlopen vanuit het perspectief van Warhol, met zijn visie op de maatschappij van toen, met de rijzende sterren in de popmuziek en in Hollywood, en het fenomeen consumptiemaatschappij.

Bekijk hier de reportage in "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen