Basisschool Sint-Jan in Maasmechelen volledig dicht door coronabesmettingen

In Maasmechelen gaat basisschool Sint-Jan aan de Bloemenlaan volledig dicht door coronabesmettingen bij 4 leerkrachten. Hierdoor kunnen de leerlingen van de kleuterschool en lagere school komende week niet naar school.

"Er zijn 4 leerkrachten besmet", zegt burgemeester Raf Terwingen. "We willen het zekere voor het onzekere nemen en dus hebben we beslist om de school tijdelijk te sluiten. Maandag 19 oktober gaat de school normaal gezien opnieuw open." Hierdoor zullen zo'n 300 kinderen thuis moeten blijven. 

Opvang voorzien is op dit moment te gevaarlijk
Burgemeester Raf Terwingen

Er zal geen opvang worden voorzien door de school. "Opvang voorzien zou te gevaarlijk zijn, we gaan geen risico nemen", gaat Terwingen verder. "De situatie is anders dan in de lockdown omdat er nu ook effectief besmettingen zijn. Maar ondertussen zal er ook digitaal les gegeven worden, omdat de directeur begaan is met de leerachterstand die eventueel wordt opgelopen."

Woensdag zullen bijkomende testen gebeuren. "Eerst dachten we de school donderdag opnieuw open te laten gaan, maar woensdag worden de leerkrachten getest die in contact zijn gekomen met de positief geteste leerkrachten. Dus om geen risico te nemen, sluit de school toch een hele week."

Wonderwijs in Alken twee weken dicht

Ook in basisschool Wonderwijs in Alken zijn coronabesmettingen en die methodeschool gaat twee weken dicht. "Er zijn ongeveer 10 besmettingen vastgesteld bij zowel leerkrachten als leerlingen", zegt Carlo Gysens, algemeen directeur van scholengroep GO Next. "Dus wij hebben beslist om de 200 leerlingen van de school thuis te houden voor twee weken." De kinderen krijgen afstandsonderwijs en komende week zullen er nog extra testen worden afgenomen. 

Meest gelezen