foto: Toon Gybels

Carnavalstoet in Herenthout afgelast door corona: "Onmogelijk om 800 medewerkers veilig te laten samenwerken"

In Herenthout zal in 2021 geen carnavalstoet plaatsvinden. Normaal was die gepland voor 14 februari 2021 maar 800 medewerkers samenbrengen om alles voor te bereiden, kan niet op een coronaveilige manier. In plaats van een stoet komt er voor de medewerkers een zoektocht met vragen over carnaval.

Eerder werd al beslist dat de verkiezing tot Prins Carnaval in Herenthout niet zou plaatsvinden wegens corona. Maar nu moet ook de meer dan 120 jaar oude Peer Stoet eraan geloven. Voor het eerst sinds de oorlogsjaren wordt die afgelast.

"Er is geen enkele manier om de meer dan achthonderd Herenthoutenaren op een coronaveilige manier samen te brengen. Ze komen samen om hun praalwagens en kostuums te maken en ze studeren samen hun act in. Daar zijn groepen van tien tot dertig man bij. Dat kan onmogelijk op een coronaveilige manier. Daarom hebben wij met pijn in het hart beslist om onze stoet voor 2021 te annuleren", zegt Gunter Nevelsteen, voorzitter van Peer Stoet. (lees verder onder foto)

Toon Gybels

Als alternatief wordt voor de 'stoeters' een zoektocht georganiseerd met vragen over carnaval. Ook voor de  kinderen volgen er tijdens de week nog activiteiten. De carnavalstoet in Herenthout trekt jaarlijks tot tienduizend bezoekers. 

Meest gelezen