Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

President Trump: "Ik ben nu immuun voor COVID-19 en ben niet langer besmettelijk"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een interview gezegd dat hij nu immuun lijkt te zijn voor COVID-19. De president heeft negen dagen geleden positief getest.

"Het lijkt erop dat ik immuun ben voor, ik weet het niet, misschien een lange tijd, misschien een korte tijd, misschien voor het leven. Niemand weet het echt maar ik ben immuun", verklaarde hij tijdens een telefonisch interview met Fox News.

Zijn dokter zei zaterdag dat de president niet langer wordt beschouwd als iemand die anderen kan besmetten met het coronavirus. Trump, die na zijn besmetting drie dagen in het ziekenhuis verbleef, hield zaterdag vanop het balkon van het Witte Huis een kwartier durende toespraak voor honderden aanhangers.

In de laatste rechte lijn naar de presidentsverkiezingen van 3 november trekt hij vanaf volgende week opnieuw op campagne. Het ritme oogt intens, met tussenstops in Florida op maandag, Pennsylvania op dinsdag en Iowa op woensdag.

Twitter heeft bij deze tweet van Trump een melding geplaatst. Volgens Twitter schendt de president met deze boodschap de regels van het bedrijf tegen het verspreiden van misleidende en mogelijk gevaarlijke informatie over corona. Wel oordeelt Twitter dat de inhoud toegankelijk mag blijven voor het openbaar belang.

Bekijk hier het telefonische interview van Fox News met president Trump:

Video player inladen...

Meest gelezen