Videospeler inladen...

Zware brand legt metaalverwerkend bedrijf in Roeselare in de as

In Roeselare, in West-Vlaanderen, heeft vannacht een zware brand gewoed in een metaalverwerkend bedrijf. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de schade is erg groot. De brandweer vraagt de inwoners van Roeselare en Izegem om voorlopig ramen en deuren gesloten te houden. 

Het vuur ontstond in het atelier van het bedrijf. De vlammen verspreidden zich erg snel waardoor er voor de brandweer niks anders op zat dan het bedrijf met een oppervlakte van 7.000 vierkante meter gecontroleerd te laten uitbranden.

De zaakvoerder van het bedrijf, Xavier Deprez, werd gealarmeerd door het inbraakalarm. Hij reageert erg aangeslagen. "Ik sta op twee maanden van mijn pensioen, je ziet je levenswerk in vlammen opgaan."

Door de brand worden twintig mensen technisch werkloos. Er vielen geen gewonden, maar omdat de rook misschien erg gevaarlijk kan zijn, vraagt de brandweer aan de inwoners van Roeselare en Izegem om voorlopig ramen en deuren gesloten te houden. 

Bekijk hier de journaalreportage over de brand: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen