2 voortvluchtigen voor zware agressie tegen taxichauffeur opgepakt in Nederland

In Zeist en Rotterdam (Nederland) zijn twee voortvluchtige mannen opgepakt. De mannen waren veroordeeld omdat ze 4 jaar geleden een taxichauffeur flink toetakelden in Bilzen. Er is nu een procedure opgestart om de mannen uit te leveren aan het Belgische gerecht.

Vorig jaar werden drie mannen veroordeeld voor zware agressie tegen een taxichauffeur. In 2016 belden 3 mannen voor een taxi en wanneer de chauffeur in Bilzen ter plekke aankwam, werd hij beroofd en zwaar geslagen. Dit voorval zorgde ervoor dat de man meerdere operaties moest ondergaan en daardoor maanden arbeidsongeschikt was.

De rechtbank van eerste aanleg veroordeelde de mannen tot 8 jaar cel. Het trio ging echter in beroep tegen die beslissing. Daaruit volgde het oordeel dat de passagier, de persoon die de taxi bestelde, 10 jaar in de cel moest. Zijn kompanen werden opnieuw veroordeeld tot 8 jaar cel.

Meest gelezen