Autosalon Brussel gaat niet door in januari

Het autosalon van Brussel, dat gepland was in januari 2021, wordt afgelast als gevolg van corona. Het salon kan nu niet op een verantwoorde manier georganiseerd worden, zegt organisator Febiac. Het volgende autosalon zal dus plaatsvinden in januari 2022.

"De afgelopen maanden hebben wij heel hard gewerkt om het autosalon toch te kunnen organiseren", vertelt Joost Kaesemans van organisator Febiac. "We wisten dat het geen salon zou zijn zoals gewoonlijk en dat we minder bezoekers zouden kunnen ontvangen. Maar vandaag barst de coronacrisis opnieuw volop los, er worden van iedereen inspanningen gevraagd. Wij willen onze verantwoordelijkheid niet ontlopen, dus we kunnen het grootste evenement van het land niet laten doorgaan."

We mikken op 2022, als de coronacrisis enkel nog een slechte herinnering is 

"Veel mensen zien januari als een automobielmaand", zegt Kaesemans. "Het is de periode waarin ze beslissen over de aankoop van een nieuwe auto. Dat zal nu wat minder zijn, hoewel ik verwacht dat de dealers met saloncondities zullen staan zwaaien. Maar we hebben geen keuze. We kunnen nu niet heel veel mensen bijeen brengen, ook al doen we dat met de meest strikte coronaregels. Dus we mikken op 2022 om dan een heel mooi en heel groot autosalon te brengen, hopelijk op een moment dat de coronacrisis enkel nog een slechte herinnering is."

Meest gelezen