AZ Sint-Lucas opent medisch centrum in Lochristi

Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Lucas in Gent heeft nu ook een afdeling in Lochristi. Mensen kunnen daar terecht bij artsen van het AZ Sint-Lucas. Het medisch centrum is er gekomen omdat het ziekenhuis merkte dat er veel patiënten vanuit Lochristi komen. Zo wordt hen nu dus een autorit naar Gent bespaard.

In Lochristi kunnen mensen die gespecialiseerde medische hulp nodig hebben vanaf vandaag terecht in een medisch centrum dat verbonden is aan het AZ Sint-Lucas in Gent. De artsen van 12 specialismen uit het ziekenhuis zullen ook daar patiënten kunnen zien en behandelen. 

Het gaat om de specialismen endocrinologie, gynaecologie, algemene heelkunde, thoracale en vasculaire heelkunde, longziekten, maag-darm- en leverziekten, neus-keel- en oorziekten, nierziekten, orthopedie, pijnkliniek, reumatologie en urologie. Patiënten kunnen er terecht voor diagnoses en opvolging, maar ook voor echte behandelingen. Er zijn behandelruimtes voorzien en er is ook een verpleegkundig team aanwezig.

Onnodige verplaatsing

Het nieuwe medische centrum is gebouwd in Lochristi omdat uit een rondvraag bleek dat de helft van de inwoners van Lochristi AZ Sint-Lucas als ziekenhuis kiezen.  Het centrum bespaart hen onnodige verplaatsingen. ook de huisartsen van Lochristi zijn blij met de komst van het centrum. Eerder opende AZ Sint-Lucas ook al centra in Aalter en Zelzate

Meest gelezen