Hotel De Castillion

Brugs hotel doet mee aan Franse versie van “Met vier in bed”

Marc Christiaens en zijn familie uit Brugge doen mee aan het televisieprogramma “Bienvenue à l’hôtel”, de Franse tegenhanger op TF1 van het VTM-programma “Met vier in bed”. 

Opvallend, Marc Christiaens van hotel De Castillion in Brugge deed ook mee met “Met vier in bed” op VTM. Meer zelfs, hij won. Daarom werd hij gepolst door TF1. Christiaens moest er even over nadenken. “Want ik ging er vanuit dat een Vlaams hotel in het chauvinistische Frankrijk nooit een kans zou maken. Ik kan zeggen dat het is meegevallen. Maar ik mag niets meer verklappen. Wij staan onder contract.”

Hotel op stelten

TF1 kwam anderhalve dag filmen in Brugge. “Ze waren er met 3 cameraploegen, het hotel stond op stelten.” Het programma is heel populair volgens Christiaens. “Ze hebben 2 miljoen kijkers. Dat is vooral omdat er altijd een grote prijs wordt weggegeven. Maar het zal zeker Franse toeristen trekken.”

Rampzalige herfst

Het hotel kan de media-aandacht gebruiken. Door de coronacrisis is de herfst voor de Brugse hoteluitbaters rampzalig. ”Als we in de week 10 procent bezetting hebben is het veel. In het weekend 50 of 60, normaal gezien moet dat 70 of 80 procent zijn”, zegt Christaens.

Het programma wordt vanavond uitgezonden om 18.10 uur op TF 1.

Meest gelezen