Belga - foto ter illustratie

Corona gooit géén roet in het eten bij het filmfestival van Gent: "We kunnen 80 procent van onze tickets verkopen"

Het Gentse filmfestival Film Fest Gent is tevreden met de ticketverkoop. De helft van de zitjes per zaal mag verkocht worden en dat lukt wonderwel goed. "Mensen kunnen coronaproof naar een film komen kijken", zegt Marijke Vandebuerie van het Film Fest Gent.

Een film gaan bekijken in een afgesloten zaal zitten, zou sommige mensen kunnen afschrikken. Maar daar heeft het Gentse filmfestival Film Fest Gent voorlopig niet veel last van. Het filmfestival mag haar zalen voor de helft vullen en voorlopig lukt dat vrij goed: "De ticketverkoop overtreft onze verwachtingen", zegt Marijke Vandebuerie van het Film Fest Gent.

We kunnen mensen geruststellen, ze kunnen veilig naar een film komen kijken
Marijke Vandebuerie van het Film Fest Gent

80 procent

Het filmfestival is extra voorzichtig en streng op vlak van de coronamaatregelen: "In een zaal van 500 man laten we maar maximum 200 personen zitten, terwijl we eigenlijk de helft mogen vullen", zegt Vandebuerie. "We hadden dus gerekend op ongeveer de helft van de ticketverkoop van vorig jaar. Van die helft hebben we al 80 procent verkocht", legt Vandebuerie uit. "Het ziet er van bij de start van de ticketverkoop vrij goed uit."

Er is voldoende afstand en mensen blijven zitten en praten niet. Heel veilig dus
Marijke Vandebuerie van het Film Fest Gent

Mooie films en veiligheid

Vandebuerie denkt dat het onverwachte succes van de ticketverkoop te maken heeft met 2 zaken: "We kunnen nog steeds een goed programma aanbieden, daar hebben we geen problemen mee gehad. We merken ook dat veel mensen 5- of 10-beurtenkaarten kopen. Die kopers zijn dus van plan om naar meerdere films te komen kijken." Maar het filmfestival heeft bovenal mensen kunnen geruststellen, zegt Vandebuerie: "Een film komen bekijken kan heel veilig verlopen. Er is voldoende afstand en iedereen moet een mondmasker dragen. Mensen blijven zitten en praten ook niet."

Scholen?

In normale tijden komen ook scholen naar filmvoorstellingen kijken. "Maar de middelbare scholen hadden we wel al geschrapt. Het is nu afwachten of lagere scholen nog kunnen komen. Dat hangt af van de huidige maatregelen. Die kunnen voor scholen nog veranderen, maar we hopen van niet natuurlijk."

Het filmfestival start officieel morgen en zal nog tickets verkopen tijdens het festival zelf. "Het kan dat de ticketverkoop minder zal zijn vanaf nu omdat we mensen aangemoedigd hebben om tickets op voorhand te kopen." Het Film Fest Gent loopt nog tot 24 oktober 2020.

Meest gelezen